Stappenplan: Hoe moet ik mijn auto wassen?

Om u op weg te helpen, hebben wij een stappenplan voor u opgesteld. Zo kunt u uw auto wassen zoals het hoort!
Regen, zon, wind.. Het is alweer even geleden dat uw auto is gewassen. Dus besluit u zelf uw auto te wassen. Maar hoe pakt u dat goed aan? Vaak komt men er achter dat het wassen van een auto niet zo eenvoudig is als het lijkt. Er komt namelijk meer bij kijken dan een emmer met water, wat zeep en eventueel een tuinslang.

Zelf uw auto wassen? Dit heeft u nodig!

Tijd om aan de slag te gaan! Goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat u de volgende spullen en producten in huis heeft:

  • Hogedrukreiniger of tuinslang
  • Emmer
  • Autoshampoo
  • Zachte spons of washandschoen
  • Spons
  • Vezeldoek
Hoe moet ik mijn auto wassen-min
Hoe moet ik mijn auto wassen stappenplan-min
Auto goed wassen

Uw auto wassen in 3 stappen

Ready, set, go! Voor het wassen van uw auto raden we u aan om dit in de schaduw te doen. Het wassen van de auto in de zon is lastiger en levert ook vaak droog plekken op. Als u de auto in de schaduw kunt wassen, levert dit een mooier resultaat op. Mocht u geen andere keuze hebben als in de zon staan dan moet u zorgen dat de auto nat blijft.

Stap 1: Spoel de auto af

Voor het wassen van uw auto raden we u aan om altijd eerst te starten met het verwijderen van het vuil. Als u direct begint met een spons en shampoo, kunt u door het vuil op de auto krassen creëren. Met een hogedrukreiniger of tuinslang op de hoogste stand kunt u het vuil van uw auto spoelen. Berg de hogedrukreiniger of tuinslang daarna niet direct op, want deze heeft u in de volgende stap nog nodig.

Stap 2: Speciale auto shampoo en een spons

Na het afspuiten van de auto vult u een emmer met water en autoshampoo. Op de verpakking staat vaak al aangegeven hoe u dit het beste kunt doen. Met een zachte spons of een washandschoen kunt u beginnen met het wassen van de auto. Wrijf roterend de spons met shampoo over de auto. Hierbij is het makkelijk om te werken in delen, zodat de auto nat blijft.

Werk van boven naar beneden, dus begin altijd bij het dak van de auto. Spoel de shampoo wel weer af voor hij opdroogt. Na elke paneel kunt u eigenlijk het beste uw spons alweer uitspoelen. Zorg wel dat u de spons boven in de emmer uitspoelt want onderop ligt juist het gezakte vuil wat van de auto komt.

Stap 3: Uw auto droog maken met een vezeldoek

Heeft u de auto volledig schoongemaakt? Laat de auto dan niet opdrogen. Door kalk uit het kraanwater droogt de auto niet vlekvrij op. Daarnaast kan kalk hard invreten in de lak. Bij hard water kan dit zelfs zulke grote gevolgen hebben dat de auto gepolijst moet worden om de lak mooi te krijgen. Met een goede, droge vezeldoek met hoge absorptie wrijft u de auto goed droog. Als dat is gedaan heeft u perfect uw auto gewassen. Doe dit echter pas als de auto volledig schoon is. Bij vuil, zoals zand, kunt u met deze wrijvende beweging krassen op uw auto creëren.

Als de auto is voorzien van een waxlaag die nog van kracht is, bent u klaar om weer te gaan rijden met uw schone, blinkende auto. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het aan te raden toch een waxlaag, lakpantser of misschien zelfs een coating aan te (laten) brengen.

Nieuws en blogs

Benieuwd naar meer informatie over autopoetsen, mogelijkheden en/of ons bedrijf? Lees hier ons laatste nieuws.
Motorruimte van uw auto schoonmaken (3)

Motorruimte van uw auto schoonmaken

Het reinigen van de motorruimte van een auto vraagt om veel aandacht.

Auto bekrast: wat kan ik doen?

Zelf uw autolak herstellen? Volg dan de 6 stappen in ons stappenplan voor een krasvrije auto!

Geur uit een auto krijgen

Gelukkig zijn er tal van oplossingen voor het verwijderen van geuren uit uw auto.
Auto goed wassen

Stappenplan: Hoe moet ik mijn auto wassen?

Om u op weg te helpen, hebben wij een stappenplan voor u opgesteld.

Hoe krijg ik hars van mijn auto?

Helaas is hars hardnekkig en niet zo snel te verwijderen. Maar hoe dan wel?!