Auto bekrast: wat kan ik doen?

In het licht ziet u het ineens: er zitten krassen op uw auto. Dit kan komen doordat u langs takjes of een heg bent gereden. Of misschien heeft iemand anders uw auto bekrast. Er zijn verschillende manieren om de krassen in uw lak te herstellen. 

Polijsten is een van deze opties. Dit kan door middel van een polijstmachine of polijstmiddel. Dit vergt echter wat tijd en geduld. En als u nog geen ervaring hebt met polijsten, raden we u aan om dit altijd door een ervaren autopoetser te laten uitvoeren.

Tips bij schade aan uw auto door vandalisme

Is duidelijk te zien dat uw auto met opzet is bekrast? Dan kunt u maatregelen ondernemen. Allereerst is het belangrijk om de schade vast te leggen op beeld. Dit kan met een foto of video. Het moet duidelijk zichtbaar zijn op welke plek op de auto bekrast is.

Als een motorrijtuig de schade heeft veroorzaakt en u weet niet wie de dader is, kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. U dient ook direct aangifte te doen bij de politie. Het bewijs van aangifte heeft u bij verzekeringszaken of een eventuele rechtszaak nodig.

Wilt u nu al iets doen aan de krassen op uw auto? Wij hebben een aantal stappen voor u uitgeschreven.

Krassen op de auto: stappen om deze weg te werken

Stap 1:

Start met het goed wassen van een auto. Hierna kunt u beginnen met het polijsten van opvallende krassen.

Stap 2:

Met nieuwe vezeldoeken of een polijstmachine kunt u het polijstmiddel (circa 5 druppels) goed uitvegen. Bij een polijstmachine is het belangrijk om te weten of deze excentrisch of roterend werkt. Voor het gebruik roterende polijstmachines is ervaring nodig. Als u deze soort polijstmachine heeft, raden we u aan om met de hand verder te gaan.

Stap 3:

Werkt u met vezeldoeken? Houdt er dan rekening mee dat u één vezeldoek gebruikt voor het polijsten en daarnaast een aantal vezeldoeken behoudt om het product uit te kunnen wrijven.
Zet de polijstmachine (indien aanwezig) op een lage stand op de auto en verdeel het product langzaam over de beschadigde en bekraste plek op de auto.

Stap 4:

Zet de polijstmachine vervolgens op een hogere stand en kunt u, op de plek waar de krassen zich bevinden, de machine heen en weer bewegen. Doe dit eerst in horizontale bewegingen (van links naar rechts) en later in verticale bewegingen (van boven naar beneden).

Stap 5:

Wrijf het polijstmiddel weg met een vezeldoek en bekijk het resultaat om te onderzoeken of er nog krassen zichtbaar zijn. Mochten de krassen nog niet (volledig) weg zijn, herhaal de stappen 2 tot 4 dan nogmaals.

Door deze stappen goed toe te passen, zullen de krassen niet meer zichtbaar zijn op uw auto. U kunt deze stappen zelf doorlopen, maar u kunt ook een van onze ervaren autopoetser en -polijster inschakelen om dit voor u te doen. Plan direct een afspraak in via onze website!

Nieuws en blogs

Benieuwd naar meer informatie over autopoetsen, mogelijkheden en/of ons bedrijf? Lees hier ons laatste nieuws.
Motorruimte van uw auto schoonmaken (3)

Motorruimte van uw auto schoonmaken

Het reinigen van de motorruimte van een auto vraagt om veel aandacht.

Auto bekrast: wat kan ik doen?

Zelf uw autolak herstellen? Volg dan de 6 stappen in ons stappenplan voor een krasvrije auto!

Geur uit een auto krijgen

Gelukkig zijn er tal van oplossingen voor het verwijderen van geuren uit uw auto.
Auto goed wassen

Stappenplan: Hoe moet ik mijn auto wassen?

Om u op weg te helpen, hebben wij een stappenplan voor u opgesteld.

Hoe krijg ik hars van mijn auto?

Helaas is hars hardnekkig en niet zo snel te verwijderen. Maar hoe dan wel?!