Hoe krijg ik hars van mijn auto?

Hars: het is misschien wel een van de meest vervelende dingen op de lak van uw auto. Hars kan uw lak flink aantasten. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat hars in de lak bijt. Helaas kunt u hars ook niet zo snel verwijderen. Zeker niet met een snelle, simpele wasbeurt. Maar hoe dan wel?!

Heeft uw auto een beschermlaag?

Bij hars op de auto vragen wij ons als eerste af: is de auto voorzien van een beschermlaag, zoals wax of coating? Als dit het geval is, kunt u uw auto het beste schoonmaken met lauw water en autoshampoo. De hars zou er goed af moeten gaan, omdat het door de beschermlaag niet kan hechten aan de autolak.

Gebruik altijd een goede harsverwijderaar die speciaal geschikt is om hars te kunnen verwijderen. Agressieve middelen kunnen uw lak aantasten.

Hoe moet ik mijn auto wassen stappenplan-min
Auto goed wassen
hoe krijg ik hars van mijn auto

In twee stappen het hars van uw auto halen

Hars van uw auto verwijderen begint bij het grondig wassen van de auto. In ons blog “Hoe moet ik mijn auto wassen?” leggen we u in een aantal stappen uit hoe u uw auto goed kunt wassen. Zodra uw auto gewassen is, kunt u beginnen met het verwijderen van de hars op uw auto.

Stap 1: Breng de hars verwijderaar aan

De hars verwijderaar brengt u aan met een schone doek en moet, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing, even intrekken. Laat de auto tijdens het intrekken niet in de zon staan. Dit kan schade aanrichten aan uw lak. Zorg daarom dat u de auto altijd op een schaduwplek kunt behandelen met hars verwijderaar. Indien er geen schaduwplek beschikbaar is, raden we u aan om de auto in de ochtend of avond te behandelen.

Stap 2: Spoel de auto goed af

Als de hars verwijderaar goed is ingetrokken, kunt u uw auto afspoelen en drogen met een schone vezeldoek. Als de auto droog is, kunt u controleren of de hars volledig weg is. Bij eventueel overgebleven hars herhaalt u de eerste en tweede stap.

Om ervoor te zorgen dat er voortaan geen hars kan hechten aan uw lak, kunt u overwegen om een waxlaag aan te (laten) brengen.

Liever overlaten aan de experts?

Vindt u dit nu een gedoe en heeft u liever dat experts de hars van uw auto halen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben al vele maken hars van de auto gehaald.

De autopoetser komt dan langs om te inventariseren. Dit inventariseren kost (incl. voorrijkosten) € 79. Daarna wordt bekeken hoe en wanneer de hars verwijderd kan worden. De autopoetser maakt desgewenst samen met u direct een vervolgafspraak (als hij op dat moment geen tijd heeft).

U krijgt 50% van de inventarisatiekosten terug wanneer u daadwerkelijk ons de hars laat verwijderen.

Nieuws en blogs

Benieuwd naar meer informatie over autopoetsen, mogelijkheden en/of ons bedrijf? Lees hier ons laatste nieuws.
Motorruimte van uw auto schoonmaken (3)

Motorruimte van uw auto schoonmaken

Het reinigen van de motorruimte van een auto vraagt om veel aandacht.

Auto bekrast: wat kan ik doen?

Zelf uw autolak herstellen? Volg dan de 6 stappen in ons stappenplan voor een krasvrije auto!

Geur uit een auto krijgen

Gelukkig zijn er tal van oplossingen voor het verwijderen van geuren uit uw auto.
Auto goed wassen

Stappenplan: Hoe moet ik mijn auto wassen?

Om u op weg te helpen, hebben wij een stappenplan voor u opgesteld.

Hoe krijg ik hars van mijn auto?

Helaas is hars hardnekkig en niet zo snel te verwijderen. Maar hoe dan wel?!