Auto waxen. Hoe werkt dat?

Het juist waxen van een auto is een secuur werkje. Wij leggen u graag uit hoe u dit kunt doen. Uiteraard vertellen wij ook graag hoe wat dat doen.

Auto waxen

U komt de term vaak tegen. Een auto waxen. Of: het laten waxen van een auto. Maar wat is waxen precies? Hoe werkt het? En wat is het verschil ten opzichte van een auto laten polijsten?

In dit artikel vertellen wij u graag meer.

Waxen. Wat is dat?

Waxen is eigenlijk niets meer dan een extra laag aanbrengen. En als het goed gebeurt, een extra beschermende laag wel te verstaan. Een (extra) wax laag op uw auto beschermt de auto tegen invloeden van buitenaf. De zon om maar wat te noemen. Of vogelpoep.

Een waxlaag wordt doorgaans op een schone auto aangebracht. Of vaak zelfs op een zojuist gepolijste auto.

Polijsten of waxen

Polijsten is anders dan waxen. Bij het polijsten van een auto wordt heel voorzichtig een dun laagje van de reeds bestaande autolak afgeschuurd. Hierdoor worden bijvoorbeeld vlekken weggeschuurd (samen met nog correcte lak). Hierna wordt de lak weer afgewerkt met bijvoorbeeld een coating. Soms volstaat ook het aanbrengen van een nieuwe waxlaag.

U ziet direct het verschil. Waxen is een beschermlaag aanbrengen. Polijsten is eigenlijk de beschermlaag weghalen (en later weer opnieuw aanbrengen).

Een auto waxen. Hoe werkt dat?

  1. Allereerst is het belangrijk dat de auto grondig gereinigd wordt. Daarvoor gebruiken wij stoom, maar erg grondig met de hand reinigen is ook een optie. De carwash is de mist juiste optie. Veel plekken worden niet bereikt of helemaal niet gereinigd. Denk maar aan de deursponningen of de naden en randjes.
  2. Daarna brengen wij handmatig of machinaal de wax aan. Eerst smeren we de wax uit. Daarna wrijven wij die op de lak. Net zolang dat de wax helemaal verwerkt is. Vergeet de naden niet!

Niet zelf doen?

Wilt u uw auto laten waxen? Dan kunnen wij u helpen. Standaard waxen wij elke auto na een poetsbeurt. Boek dus snel een poetsbeurt, dan heeft u supersnel een mooie gewaxte auto voor de deur staan!

Nieuws en blogs

Benieuwd naar meer informatie over autopoetsen, mogelijkheden en/of ons bedrijf? Lees hier ons laatste nieuws.

Auto interieur laten reinigen

Uw auto interieur laten reinigen? Autopoets Nederland doet dit bij u op locatie.

Auto reinigen op locatie

Lees hier alle over onze manier van het auto reinigen op locatie. Middels stoomreiniging.

De vloermatten van de auto reinigen

Hoe reinig je het best en het eenvoudigst de vloermatten van een auto?

Auto interieur laten reinigen

Uw auto interieur laten reinigen? Autopoets Nederland doet dit bij u op locatie.

Auto reinigen op locatie

Lees hier alle over onze manier van het auto reinigen op locatie. Middels stoomreiniging.