De vloermatten van de auto reinigen

Lees hier over de vloermatten van de auto reinigen. Doe het zelf. Kom je er niet uit? Dan zijn wij er voor je.

Vloermatten van de auto reinigen

De vloermatten van een auto reinigen zijn vaak één van de moeilijkst autopoets-taken. Soms lukt het eenvoudig weg niet om de mat schoon te krijgen. We nemen dan vaak genoegen met het idee dat ze ooit maar eens vervangen zouden moeten worden.

In dit artikel nemen wij u mee tijdens het proces dat er voor gaat zorgen dat ook uw vloermatten weer schoon zijn. Zoals ze bedoeld waren. Het kan echter wel zo zijn dat u daarvoor niet het juiste materiaal in huis heeft. Maar autovloermatten reinigen is nu eenmaal geen eenvoudig klusje.

Begin bij het begin

Uiteraard, maar toch vermelden wij dit hier even, start met het stofzuigen van de vloermatten. Goed stofzuigen doet u bij voorbaat niet terwijl de vloermatten van de auto nog ín de auto zitten. Maar er buiten. Ervaring leert dat voorovergebogen de autovloermatten stofzuigen niet de fijnste houding is.

Klop vloermatten uit

Na het stofzuigen van de autovloermatten kunt u ze gerust nog even uitkloppen. Soms (bij tankstations bijvoorbeeld) zijn daar speciale voorzieningen voor. Soms volstaat een lantarenpaal ook.

Niet schoon? Dan naar de volgende stap.

Stoomreiniging van de vloermatten

Wanneer je de vloermatten schoner wilt krijgen dan alleen stofzuigen, is een bepaalde vorm van dieptereiniging noodzakelijk. Erg natte vloermatten moet je voorkomen, dus een hogedrukreiniger (wat ook een vorm van dieptereiniging is) is daarom uitgesloten.

Stoomreiniging is wel een manier. Sommige huishoudens hebben een stoomreiniger. Die wordt soms ook wel gebruikt voor het verwijderen van behang of het onderhouden van een stoffen bank. Doorgaans is dit een prima oplossing voor het dieptereinigen van autovloermatten.

Wij gebruiken daar natuurlijk onze 6-10 bar stoomreinigingsmachines voor.

Niet schoon genoeg?

Wil ook dit niet lukken? Dat kan voorkomen. Soms gaat er dergelijk veel vuil in de auto vloermatten zitten, dat ook (wij) met stoomreinigen niet het gewenste effect kunnen bereiken.

Wij zetten dan als laatste ons milieuvriendelijke-afval-afbreek spay in. Vele autozaken verkopen dit tegenwoordig. Even insprayen. Laten inwerken. Nogmaals stoomreinigen.

Hiermee krijgen wij alle vloermatten weer zo goed als nieuw.

Hulp nodig?

Lukt het niet? Of geen stoomreiniger in de buurt? Maak dan gerust een afspraak voor een interieurreiniging bij Autopoets Nederland. Ook autovloermatten zitten bij ons standaard in onze interieurpakketten.

Liever eerst even contact kan natuurlijk ook. Wij staan u graag te woord.

Nieuws en blogs

Benieuwd naar meer informatie over autopoetsen, mogelijkheden en/of ons bedrijf? Lees hier ons laatste nieuws.

Auto interieur laten reinigen

Uw auto interieur laten reinigen? Autopoets Nederland doet dit bij u op locatie.

Auto reinigen op locatie

Lees hier alle over onze manier van het auto reinigen op locatie. Middels stoomreiniging.

De vloermatten van de auto reinigen

Hoe reinig je het best en het eenvoudigst de vloermatten van een auto?

Auto interieur laten reinigen

Uw auto interieur laten reinigen? Autopoets Nederland doet dit bij u op locatie.

Auto reinigen op locatie

Lees hier alle over onze manier van het auto reinigen op locatie. Middels stoomreiniging.