Hoe krijg je vlekken uit je autobekleding?

Vlekken in uw autobekleding? Die verwijdert u natuurlijk zelf! In dit artikel delen we een stappenplan om eenvoudig vlekken uit autobekleding te verwijderen!

In 5 stappen vlekken uit de autostoel verwijderen

U kent het vast wel. U bent erg zuinig op uw auto. Toch zijn er in de loop der tijd wat vlekken in uw bekleding ontstaan. Koffie, limonade, snoep, koek, een bezoekje aan het bos op een regenachtige dag.. U heeft zelf al geprobeerd om het schoon te maken, maar nog zonder succes. En daarom bent u hier!

Zelf vlekken uit de autobekleding halen? Let dan goed op!

Natuurlijk is voor (bijna) alles een oplossing, maar dan moet dit wel gebeuren met uiterste zorg en geduld voor uw bekleding gebeuren. Veel producten worden namelijk aangeboden als reiniger voor uw bekleding, maar veelal wordt uw bekleding er niet mooier op. Vooral grove borstels of het mixen van verschillende soorten schoonmaakproducten kunnen op lange termijn flinke schade aan uw bekleding opleveren, omdat het de beschermlaag van uw bekleding kan aantasten. Zo geeft u vuil ook weer de mogelijkheid om sneller in te trekken. Zonde!

Volledige bekleding of enkel vlekken uit een autostoel verwijderen: zo gaat u te werk

  1. Een dieptereiniging kan pas uitgevoerd worden als het oppervlakkige vuil is verwijderd. Dat doet u voorzichtig met een stofzuiger. Hiermee haalt u stof en kruimels van uw bekleding. Doet u dit niet? Dan kan het oppervlakkige vuil voor extra vlekken zorgen. 
  2. Nadat u uw auto heeft gestofzuigd, kunt u beginnen met de textielreiniger (vaak ook bekledingreiniger genoemd). Wij doen dit uitsluitend met een spuitflacon voor een gelijkmatige nevel over uw bekleding. Doet u dit met een emmer en een spons, dan worden bepaalde delen van uw bekleding te nat en is het daarna lastiger deze reiniger te verwijderen. Ook raden we u aan om niet direct alles te benevelen, maar te werken in vlakken. 
  3. Vervolgens kunt u met een zacht borsteltje of vezeldoek beginnen met het egaal wrijven van de bekleding. Bij hardnekkige vlekken kunt u iets druk zetten, maar doe dit wel zorgvuldig. Zodra uw bekleding egaal is en u geen vlekken meer ziet, kunt u het volgende vlak benevelen. Gebruik hiervoor altijd weer een schoon vlak van uw doek of was deze uit, zodat u altijd met schone materialen werkt. Zo voorkomt u dat het vuil verplaatst wordt. 
  4. Door de reiniger is uw bekleding nog nat. U kunt de bekleding laten opdrogen, door het op een kier zetten van de ramen. Dit kan even duren. Houdt daar dus rekening mee, als u op een later moment op de dag uw auto wil gebruiken. 
  5. Heeft u de auto binnen enkele uren weer nodig? Dan kunt u ervoor kiezen om met een nat/droogzuiger te werken, als u deze heeft. Hiermee trekt u het vuil echt uit de bekleding en kunt u weer sneller op uw bekleding zitten. Alleen een waterstofzuiger zou al voldoende moeten zijn, maar een stofzuiger met zowel een nat- als droog functie zou echt ideaal zijn. Werk te allen tijde met vlakken en beweeg de stofzuigermond altijd in dezelfde richting. 

Als u deze stappen goed opvolgt, zal de bekleding van uw autostoel, achterbank of dakbekleding weer snel vlekvrij zijn en mooi en egaal opdrogen. Zodra u alle stappen heeft gevolgd, kunt u weer genieten van een schone en frisse auto. 

Succes!

Nieuws en blogs

Benieuwd naar meer informatie over autopoetsen, mogelijkheden en/of ons bedrijf? Lees hier ons laatste nieuws.
Hoe krijg je vlekken uit je bekleding-min

Hoe krijg je vlekken uit je autobekleding?

In dit artikel delen we een stappenplan om eenvoudig vlekken uit autobekleding te verwijderen!

NIEUW: uw auto laten polijsten

Ervaren autopoetsers die uw auto komen polijsten op locatie. Wij doen het!

Auto interieur laten reinigen

Uw auto interieur laten reinigen? Autopoets Nederland doet dit bij u op locatie.
Hoe krijg je vlekken uit je bekleding-min

Hoe krijg je vlekken uit je autobekleding?

In dit artikel delen we een stappenplan om eenvoudig vlekken uit autobekleding te verwijderen!

NIEUW: uw auto laten polijsten

Ervaren autopoetsers die uw auto komen polijsten op locatie. Wij doen het!